Crazy About You -8

Jag drog det varma täcket över huvudet. Jag hade ingen lust att gå till skolan, alls. Ute hade det återigen kommit snö, jag som precis börjat tro att det skulle bli vår snart. Eller det var just nu början av februari och jag var trött på all snö. Okej det med snart vår kanske jag överdrev lite med men jag hatar vintern. Jag hatar kylan. Jag hatar allt med vintern. Om inte ens tala om denhär vintern. Jag hörde en svag knackning på dörren.
-Skjuts om en halvtimme? hörde jag Jakob fråga.
-Nej tack jag går, ljög jag och blundade.
-Okej... sa Jakob och jag hörde steg ifrån dörren. Jag andades ut. Wilma och Jessica var iväg precis som vanligt. De var typ de mest sociala personerna jag visste. Varje dag träffar de någon, aldrig jobbar, utan bara träffar folk. Jag kollade mot fönstret, det var vitt. Jag suckade och myste ner mitt ansikte i den varma kudden.
 
Klockan var tolv på förmiddagen. Jag satt i soffan med endast en t-shirt och trosor på mig. Jag nynnade med i introt till Family Guy. Min mobil plingade till. Det var ett kik meddelande från Zayn. Jag log för mig själv medans jag svarade. När jag  berättade om att jag skolkade eller ja var helt enkelt för lat för att gå till skolan så kunde lika gärna Zayn komma över eftersom han inte hade något bättre för sig. Femton minter senare, då jag satt på mig mjukisbyxor och sminkat mig lite lätt, kom Zayn.
-Vad säger Jakob om att du inte är i skolan? sa Zayn medans han tog  av sig sin snöiga jacka. Jag ryckte på axlarna.
-Vet inte, bryr mig inte heller, sa jag och vi gick in till vardagsrummet.
-Är han frisk? frågade Zayn och vi satte oss ner i soffan.
-Ja typ, sa jag och zappade mellan kanalerna. Vi började prata lite om snöovädret ute medans jag letade efter något bra på tv.
-Är du hungrig? frågade jag och stannade på någon talk show.
-Nja..nej..lite, sa Zayn och fick ett litet leende. Jag gick till köket och såg en halv vattenmelon.
-Gillar du vatten melon? ropade jag.
-Ja! fick jag som svar. Jag tog fram en kniv och delade den i två. Jag tog fram två fat och bar in det till vardagsrummet. Jag gav det ena fatet till Zayn.
-Tack, sa han. Jag tog mina ben över soffan, utan att jag tänkte på det var mina fötter på Zayns knä. När jag började tänka på det kände jag hur jag automatisk blev lite generad?! Och jag brukar aldrig bli generad. Jag tog snabbt bort min fötter och vände huvudet mot tvn.
-Nej du får ha dina fötter här, skrattade Zayn. Jag kollade mot honom och skrattade lite. Varför skrattade jag ens? fy så pinsamt igentligen, fy vad pinsam jag var överhuvudtaget!
 
Zayn skulle gå hem så jag följde med till hallen.
-Vi hörs, sa Zayn och gav mig en varm kram.
-Aa, på lördag? log jag och Zayn nickade. Han öppnade dörren och gick snabbt ner för trapporna. Jag stängde dörren och gick in till mitt rum. Jag hade en stereo vid fönstret. Jag satte på radion och Skinny Love med Birdy började spelas. Jag älskade den låten. Jag höjde volymen. Jag älskade melodin och speciellt Birdys röst. Allt med låten älskade jag igentligen. Jag sjöng med i refrängen medans jag kollade ut genom fönstret. Jag såg Zayn gå på den snöiga gatan. Jag blev varm i hela kroppen. Zayn svängde och jag såg honom inte längre.
-My my my my ... nynnade jag och kände hur jag började frysa. Jag hade bara en t-shirt på överkroppen och det var rätt kallt i lägenheten. Samtidigt kände jag hur min mage kurrade. Jag gick mot köket för att ta något att äta.
 
*Några dagar senare, lördag*
 
Jag fyllde på mascaran, jag log lite för mig själv. Jag var nöjd med dagens sminkning, hela outfiten faktiskt. Idag var det Jessicas trettiosex årsdag. Jakobs föräldrar kunde inte komma men däremot skulle Jessicas föräldrar komma, det gjorde mig nervös. Jag hade aldrig träffat dem innan. Jessicas vänner skulle komma och Jakobs då också. Jag hoppades verkligen inte Helen skulle komma, då skulle det vara så pinsamt, Jakob hade redan skällt ut mig för att jag bara gått min väg, och när personalen fick rösta så fick jag sparken. Så det skulle bara vara allmänt jobbigt att ha Helen här. Jag studerade min spegelbild och fakelog lite. Jag hörde hur de första gästerna kom så jag försvann ut till vardagsrummet för att presentera mig. Jakob som varit sjuk halva veckan gick runt och bar på Wilma. Jag hälsade på Jessicas mamma och pappa. Typical mormor och morfar aktiga var dem, annars helt okej. Verkade gulliga och snälla. Jag gick mot köket och tog ett glas cola. Hela lägenheten var full med människor nu. Svag musik hörde man från hög talarna. Jag kollade på klockan och väntade på att Zayn skulle komma. Jag ställde undan mitt glas och gick mot Jakob. Då jag såg hur Zayn kom ut från hallen. Han log mot mig och jag gick till honom istället. I handen höll han i ett paket. Jag gav honom en kram.

Vad tror ni håller på att hända med Nicki? ;) Förresten blir det i nästa (tror jag) kapitel det kommer hända något, och väldigt snart kommer vinnaren komma med i novellen! 
Nästa vecka har jag påsklov vilket ger mig möjlighet att skriva mera. Lovar inget dock. 
Jag håller på att läsa alla som ni tipsade! Tack för alla tips:D
 
kram!

Kommentarer
Postat av: one direction novell

åh sjukt bra! meer!

2013-03-27 @ 21:00:13
URL: http://novellermedonedirection.blogg.se
Postat av: Berättelser om One Direction

åååh, vad svårt att gissa!;/ Meeeer!!

2013-03-27 @ 22:55:16
URL: http://berattelsermedonedirection.blogg.se
Postat av: Ellinor

Really good :)
Tipsar lite om min egen novell då!

2013-03-28 @ 19:39:59
URL: http://onedshow.blogg.se
Postat av: Moa

suuuper!!!

2013-03-30 @ 00:41:45
URL: http://moaandlisa.blogg.se
Postat av: Gabriella

Jättebra kapitel!!

2013-03-31 @ 14:15:57
URL: http://irishbritishboybands.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback